Sport

LANA NAMUČILA VIJEĆE MINISTARA: Državna nagrada nije oprala obraz političkih kalkulanata

Nakon što je Vijeće ministara BiH usvojilo odluku o finansiranju sportskih manifestacija, kojom nije bio obuhvaćen projekat priprema Lane Pudar za velika plivačka takmičenja, uslijedila je nova odluka o dodjeli državne nagrade za sport u iznosu od 10.000 KM.

- To je iznos koji smo mi tražili našim projektom. To je, zapravo, bio i najveći iznos koji se mogao tražiti pri apliciraju za dodjelu sredstava za finansiranje sprotskih manifestacija, izjavio je za Oslobođenje Damir Đedović, trener Lane Pudar.

Prema njegovim riječima, ove dvije odluke, o raspodjeli sredstava za sportske manifestacije i o državnoj nagradi za sport međusobno nisu povezane. Čak su prijeloge ovih dvaju odluka sačinjavale različite komisije. Dodao je i kako je, s obzirom na ostvarene rezultate, bilo očekivsano da upravo Lana dobije državnu nagradu.

- Međutim, čini se da je u glavama pojedinih ljudi jedna odluka predstavljala neku vrstu kompenzacije za drugu, odnosno da su razmišljali na način: "Daćemo novac na jednoj strani, a na drugoj nećemo", dodao je Đedović.

Povezani članci