Sport

DRAMA U CAZINU: Ostavile srce na terenu, rukometašicama BiH to nije bilo dovoljno protiv Grčke

Podmlađena ženska reprezentacija BiH u dva susret s Grčkom pokazala je kakav se treba imati odnos prema državnom dresu. Pozitivan rezultat je izostao, ali se pokazalo da ženski rukomet nakon svih nedaća ima perspektivu. Na kraju pirova pobjeda 22-21.

Za razliku od prvog duela s Grkinjama BiH je bolje odigrala prvo poluvrijeme, posebno njegov drugi dio. Nošene sjajnom atmosferom s tribina sportske dvorane u Cazinu naše rukometašice pokazale su veliku borbenost. Isplatilo se to rezultatski i BiH je na poluvrijeme otišla sa 14-9. Bila je to obećavajuća prednost koja je otvarala vrata plasmana u drugi dio kvalifikacija.

Grkinje bolje otvaraju drugo poluvrijeme i daju prva dva gola. BiH je u prvih 15 minuta imala slabu realizaciju napada. Naše rukometašice za 15 minuta su postigle samo četiri gola, a Grkinje su u 16 minutu došle do poravnjanja 18-18.

U 18 minutu sedmerac za BiH i novo vodstvo da se vrati samopuzdanje. Uslijedila je sjajna odbrana Gudelj i brza realizacija za plus dva. Minus iz prvog susreta opet je bio anuliran. Nakon toga nervoza se uvukla u obje ekipe i tri minute do kraja rezultat je i dalje bio plus dva za BiH.

Onda je umor opet počeo uzimati danak i Grkinje dolaze na 21-21.U zadnjoj minuti BiH je dugo igrala napad i uspjela dati gol. To nije bilo dovoljno da se u ukupnom skoru pobjedi Grčka.