Sport

IZ VITEZA U OBLAKE: Nenad osvaja jedan od sedam svjetskih vrhova

Aconcagua je najviši vrh Južne Amerike, ujedno i obje Amerike te južne hemisfere. Visina planine je 6962 m, to je ujedno  vrh  planinskog lanca Anda, a nalazi se u Argentini. Mnogi planinari postave sebi za cilj osvojiti spomenuti vrh jer je isti samo malo preko hiljadu metara niži od najvišeg vrha Himalaja, što ga čini drugim najvišim vrhom na svijetu te spada pod Seven summits, ili Sedam svjetskih vrhova. 

Aklimatizacija traje malo duže, no kako kažu planinari s iskustvom penjanja na vrh Aconcagua, uspon jeste kondicijski izuzetno zahtjevan, ali izdržljiv te je najbolje krenuti u ovu ekspediciju u siječnju ili veljači kada je snijega najmanje i kada je vrijeme najstabilnije.

Na ovu ekspediciju se odlučio i Vitežanin Nenad Rajić u pratnji s ostatkom ekipe te su mu iz njegovog HPD Vitez poželili sreću.

"Sretno našem Nenadu Rajiću na još jednoj u nizu ekspediciji, ovaj put ide u Južnu Ameriku i penje njen najviši vrh Aconcagua 6.962 m/n dav. Sretno Nenade i Ilija kao i ostatku ekipe. Želimo vam vedro vrijeme i lagane noge!"