Sport

ENGLEZI PRATE BIH: Akademija Asmir Begović širi saradnju, nogometna škola Brooke House College želi stipendirati talentovane golmane

Ove sedmice gost Akademije Asmir Begović je Tomasz Wasylik, predstavnik nogometne škole Brooke House College iz Velike Britanije, šef omladinskog pogona lokalnog ligaša Coallvile Town i saradnik akademije Leicester Cityja.



Brooke House College je nogometna akademija internatskog tipa koja postoji od 2008. godine i koju trenutno pohađa preko 170 dječaka i djevojčica iz 50 zemalja svijeta. Predstavnici ove škole još od ranije su iskazali interes za saradnjom sa Akademijom Asmir Begović, a nakon posjete Sarajevu taj interes je postao još veći.

"Prije svega nam je bila čast ugostiti Tomasza u Sarajevu", kaže direktor Akademije Asmir Begović Ibro Hodžić. "Već dugo smo u kontaktu, interesovali su se način rada u Akademiji, za naše metode, ali i generalno stanje u bosansko-hercegovačkom omladinskom fudbalu, pogotovo kada je u pitanju rad s golmanima.

Međutim, talent najbolje dolazi do izražaja kroz praktičan rad i omogućili smo mu da iz prve ruke vidi s koliko dobrim golmanima raspolaže naša akademija ali i naša zemlja generalno".

Iz Brooke House Collega su istakli da su oduševljeni gostoprimstvom, ali i načinom rada i organizacijom same Akademije Asmir Begović, potvrdivši kako i kod njih postoji veliki interes za kompletnim stipendiranjem budućih članova njihove akademije