Sport

BRUKA STRUKE: Bh dragulj loše pliva, ne može na silu

Veliki ljubitelj plivanja Miro Vujčić razočaran je odnosom trenera prema talentiranih plivačica Iman Avdić koja na EP pliva daleko ispod svojih mogućnosti.


 I danasnju drugu trku, koja je ujedno i najzahtjevnija plivacka disciplina, nasa reprezentativka Iman Avdic je otplivala veoma lose i stigla skoro 18 sekundi iza svojih suparnica. Ali ovo nije prvi put da se desavaju ovakve stvari sa Iman koja je puno bolja plivacica nego sto to govore rezultati i skoro svaki put kada je dosla dal na EP ili SP ona nije plivala blizu svojih najboljih rezultata.

Ko je kriv? 101% njena trener koji jednovno siluje njene nastupe i prijavljuje je da pliva jedina 6 disciplina na ovom takmicenju izmedju kojih su dvije zaista preteske 400 mix i 200 delfin.

Ono sto sam primjetio da i drugi takmicari osim Lane Pudar plivaju puno disciplina i to je skroz pogresno i mislim da Evelin Avdic ni u kom slucaju ne bi trebalo da vodi nasu reprezentaciju na velikim takmicenjima jer mi ovo sve mirise da je njegovo maslo.

Reprezentaciju treba da vode najbolji BH treneri a Evelin bar po meni to nije. Osim toga ovo je ubijanje u pojam jedne mlade i perspektivne plivacice i dovoljno bi bilo da nasi treneri samo gledaju i kopiraju sta radi Grahovac sa Lanom Pudar. Najbolja svjetska plivacica Sara Sjostrom dodje na SP i pliva samo dvije discipline.

Dakle u  istom danu kada je u prvoj trci plivala 200m slobodno i poprilicno pokvarila rezultat u predzadnjoj trci Iman je plivala najzahtjevniju plivacku disciplinu 400m MIX gdje je dosal sa prijavljenim vremenom 4:52.27 a na kraju je zavrsila na zadnjem mjestu sa vremenom 5:09.90!!