Sport

BRILJANTNA LANA POKORILA EVROPU: Zlatna medalja na EP za Pudar, ponos BiH pomela konkurenciju

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar danas je osvojila zlatnu medalju u finalnoj utrci na 200 metara delfin na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu. Lana u Rimu zaista briljira sa svojim nastupima jer je prije istorijskog zlata osvojilabronzanu medalju u utrci na 100 metara delfin.

Mlada Lana je pružila još jedan fenomenalan nastup i osvojila zlatnu medalju uz nevjerovatnu prednost! Imala je Lana nestvarnu prednost tokom cijele trke, čak su komentatori na zvaničnoj televiziji “Len” ostali bez teksta.

Pudar je na kraju trku završila s vremenom 2:06.81, dok je iza sebe ostavila Helenu Rosendahl Bach (2:07.30). Treća je bila Ilaria Cusinato iz Italije (2:07.77).

Lana je još jednom pokazala da se radi o fantastičnoj plivačici na koju možemo biti itekako ponosni jer u najboljem svjetlu predstavlja Bosnu i Hercegovinu u cijelom svijetu.

Što se tiče nastupa na EP u Rimu Pudar se takmičila i u disciplini 50 metara delfin gdje je u konačnici zauzela 10. mjesto. U toj disciplini je došla do polufinala.

Povezani članci