Sport

BIVŠI ZMAJ PODIGAO BURU: Sramotne poruke sucu, pa reakcija

Danas su u službenom glasniku FS BiH objavljene odluke Disciplinske komisije i dodatno je pojašnjeno zbog čega sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić dobio kaznu nakon meča četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca.

U odluci se navodi da je Ibričić prije utakmice prijetio glavnom arbitru Mateu Musi, a sportski direktor FK Sarajevo se oglasio putem svog Instagrama i poručio da je pravu istinu napisao u izjavi za Disciplinsku komisiju FS BiH.

“Ne želim komentirati izjave čovjeka, koji je sudio utakmicu na Koševu, pogotovo jer sam pravu istinu napisao u izjavi za Disciplinsku komisiju FS BiH. Uvjeren sam da će i ta izjava dospjeti u javnost, kako bi se utvrdila prava istina, a tek onda molim javnost da sama donese svoj sud.

Dodao bih i to kako sam porodičan čovjek i sa nekim stvarima se nikad ne bih igrao. Ono sto želim svojoj djeci, želim i drugoj i apsolutno je bespredmetno i nepotrebno komentarisati ovakve navode. Očekujem da ce FS BiH po okončanju postupka, javnosti dostaviti i moju izjavu na sva dešavanja.

Do tada, neću se više oglašavati na ovu temu, pogotovo jer je fokus isključivo na igrama FK Sarajevo i ono što se dešava na terenu. To je u ovom trenutku najbitnije”, napisao je Ibričić.

Inače, Ibričiću je kao drugom pomoćnom treneru u skladu sa članom 35 Disciplinskog pravilnika FSBiH izrečena jedinstvena kazna zabrane vršenja funkcije u trajanju od sedam mjeseci i novčana kazna od 3.000 KM.

U službenom glasniku NS BiH objavljene odluke Disciplinske komisije i dodatno je pojašnjeno zbog čega sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić dobio kaznu.

Senijad Ibričić je prije početka revanš meča četvrtfinala Kupa BiH, takmičarska sezona 2023/24, između FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka, igrane dana 13.03.2024. godine, oko 16 sati ušao u svlačionicu za službena lica utakmice-sudije i glavnom sudiji utakmice se obratio riječima: ‘Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!’- nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službeno lice utakmice“, piše u odluci Disciplinske komisije NSBiH.

Dalje se navodi da je Ibričić u prvoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena ustao sa klupe za rezervne igrače i službena lica FK Sarajevo i zajedno sa glavnim trenerom Rožman Simonom, iz tehničkog prostora ušao na teren za igru, te krećući se terenom za igru, a prema tunelu stadiona, igračima i članovima stručnog štaba FK Sarajevo upućivao glasne povike ‘Idemo napolje’, pri tom nekoliko puta jasno gestikulirajući rukama u smislu napuštanja terena za igru, te je na prethodno opisan način počinio nagovaranje na prekid utakmice, što je cijeli tim FK Sarajevo prihvatio i napustio teren za igru, usljed čega je predmetna utakmica prekinuta i nije nastavljena.

Ibričiću je kao drugom pomoćnom treneru u skladu sa članom 35 Disciplinskog pravilnika FSBiH izrečena jedinstvena kazna zabrane vršenja funkcije u trajanju od sedam mjeseci i novčana kazna od 3.000 KM.

Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić je kažnjen zabranom vršenja funkcije u fudbalu od trajanju godine dana te novčanom kaznom od 2.000 KM.

Trener Bordo tima Simon Rožman je uslovno suspendovan na tri mjeseca i novčano kažnjen sa 2.000 KM.

 

Povezani članci