Politika

ZUHRIĆ IZAZVAO TROJKU: DF u Tuzli pokazao dosljednost, pokažite vi u Sarajevu

Nakon vanredne sjednice Skupštine TK na kojoj se usvojilo niz zaključaka u vezi sigurnosne situacije, ali nije smijenjen ministar unutrašnjih poslova oglasio se predsjednik KO DF-a u Sarajevu Albin Zuhrić. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Svaka čast zastupnicima DF u Skupštini Tuzlanskog kantona što su podržali inicijativu da ministar policije podnese ostavku.

Iako ministar nije direktno odgovoran za ubistvo koje se desilo u Tuzli, sigurno je da nosi odgovornost kao osoba koja je preuzela tako visoku poziciju u vlasti, kao i da nije jedini koji ima moralnu odgovornost, već su ostavke trebali vec podnijeti i komesar i članovi Nezavisnog odbora.

Društvo se može poćeti oporavljati tek kad prestanemo nalaziti izgovore za svaki problem, i prebacivati odgovornost na druge.

Očekujem da SDP, NS i NiP hitno podnesu zahtjev i za smjenu ministra Katice u Kantonu Sarajevo, u kojem je sigurnosna situacija vise narušena nego u Tuzli, i gdje smo svjedčcili ubistvima, nestancima osoba i pronalascima tijela po rijekama.

Zastupnici Demokratske fronte će i tu smjenu principijelno podržati u Sarajevu. Ukoliko to zastupnici Trojke ne učine, pokazat ce da nisu ništa drugo nego licemjeri koji trguju ljudskim životima u političke svrhe.

Povezani članci