Politika

KONAČAN UDARAC NACIONALISTIMA: Mijatović i Vuković pozivaju građane, olovka je u nedelju najsnažnije oružje

Iza aktivnosti Pokreta za državu od njegovog osnivanja do završne predizborne kampanje prošlo je 16 mjeseci.Bio je to povod da se iz Banjaluke oglase potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović i predsjednik gradske organizacije Aleksandar Vuković.

- Stotine hiljada pređenih kilometara, preko 100 skupova, bezbroj sastanaka, stotine letova, milion minuta telefonskih poziva i poruka. I da smo imali prostora još bih toliko uradili, formirali smo zajednički bosanskohercegovački pokret, ujedinili smo ljude, stali svi zajedno pod zastavu BiH, istakao je Mijatović.

Prema riječima njegovog kolege Vukovića poslije skoro tri decenije stalo se na put najgorem nacionalizmu i ekstremizmu u centru njihove moći, u samom središtu represije, policijskog aparata, kontrolisanog pravosuđa i ogromnog novca!  Zato je nedelja finale te borbe.

- I prvi put sami odlučujemo o svojoj sudbini, demokratski, urbano, civilizacijski- samo sa olovkom!  Mi i oni smo dva svijeta različita sa jasno povučenom granicom između nas! Mi smo politička gospoda sa grbom i zastavom Bosne i Hercegovine u srcu i na reveru! I nema razloga za strah, jer nacionalisti nisu uopšte toliko jaki i hrabri!-poručio je Vuković.

Nedelja je prilika da se nacionalisti pobjede, a Vuković dodaje kako je sada sve do građana.

- Želim se zahvaliti svim ljudima iz pokreta, stotinama naših aktivista, ljudima koji nas podržavaju u svemu što smo radili, beskrajno vam hvala.Ostalo je samo još da u subotu stavimo državnu zastavu na naše domove, a da u nedelju izvedemo sve naše ljude na izbore i odbranimo svoje glasove od krađe.Na kraju veliko hvala svima, ja sam dao sve od sebe, ukoliko sam i nešto pogrešio oprostite, ali znam da sam iskreno i bez milimetra rezerve stao iza ovog projekta.Sretno nam svima u nedelju i neka večno živi naša jedina domovina Bosna i Hercegovina, zaključio je Mijatović.

 

Povezani članci