Politika

VUČIĆ NEĆE GRANICU NA DRINI: Hoće puteve za Tuzlu i Sarajevo, druga strana neće

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da mu zamjeraju da je previše tolerantan prema Miloradu Dodiku. Vučić je gostujući u emisiji na Hepi TV koju je prenosila i BN TV, govorio je i o podršci Rs naglašavajući da je uvijek imao isti stav prema svima u manjem bh. entitetu.

"Uvijek sam pokazivao poštovanje prema svima u RS, od Stanivukovića, Jelene Trivić, Borenovića, ljudi iz SDS-a Mirka Šarovića, Govedarice... Sve sam poštovao nikada nisam rekao ružnu riječ. Ja sa Dodikom imam korektan odnos. Ne moram da budem saglasan s onim što radi Dodik, ali nikad ništa loše od mene neće čuti", izjavio je Vučić i dodao:

"Napravili smo dogovor, nikada ne smije doći do podjele odnosno granice na Drini kao u doba Mladića i Miloševića. Strane službe su to preko domaće službe uradile. Ne damo da se Srbi okreću protiv Srba. Tako se ponaša neko odgovoran prema svom narodu".

 Vučić je podsjetio da se grade putevi ka Tuzli i Sarajevu ... 

"Mi gradimo puteve, a oni neće nijedan", izjavio je Vučić i dodao da toga nije bilo upravo zato što je neko htio da posvađa narod.

To je trebalo, kako kaže, da bude politička poruka da RS nije potrebna. 

Vučić je i ovom prilikom ponovio da podržava teritorijalni integritet BiH, a da RS podržava i voli.

Povezani članci