Politika

SVJEŽA KRV U HDZ-u: Hirurg prekida agoniju u Mostaru

Pregovori o formiranju vlasti u Hercegovačko-neretvanskojm kantonu koji su naprasno prekinuti smjenom lidera HDZ-a HNŽ Stjepana Boškovića na čije je mjesto došao mostarski kirurg Ludvig Letica nastavljaju se sljedećeg tjedna.

Letica tvrdi da se usprkos godišnjim odmorima intenzivno vode razgovori o formiranju vlasti u HNK tokom čitavog ljeta, te se pripremaju službeni pregovori koji će se održati sljedeće sedmice.

Ističe da su pregovarački timovi ostali isti, ali da je nakon unutarstranačkih izbora u HDZ-u svježa energija među ljudima, koji daju sve od sebe da se agonija oko formiranja vlasti  što prije okonča, jer smatra nedopustivim da vlada u tehničkom mandatu uđe u devetu godinu rada.

“Mi smo zainteresirani za što skorije formiranje nove Vlade HNK. Na stolu su tri opcije i koja se iskristalizira prva s potrebnim kapacitetom mi ćemo na nju pristati i raditi”, kazao je Letica.

Do sada su bile dvojbe o formiranju vlasti sa SDA ili sa strankama okupljanim oko SDP-a, ali se na krilima svježih razgovora daleko od reflektora javnosti, pojavila i nova opcija šire kolacije u kojoj bi mogli biti svi zajedno.

“Sve su opcije na stolu i žive su za razliku od prošla dva mjeseca. Ja do petka imam još četiri dogovorena razgovora, a i partneri međusobno razgovaraju. Tako da bi u ponedjeljak trebali znati tko je što s kim razgovarao, u kojem smjeru idemo i kojih 20 ruku se podrazumijeva u budućoj vladi”, kazao je Letica.

Ističe kako trenutno stanje u HNK ne odgovara nikome, te vjeruje da će se novim krugom pregovora konačno riješiti na najbolji mogući način.

“U ponedjeljak ćemo dogovoriti službene pregovore za utorak, srijedu i četvrtak i nadam se da ćemo tada imati sve razriješeno, da možemo sazvati Skupštinu i krenuti s radom”, kazao je Letica.

Povezani članci