Politika

SNSD ŠOKIRAO HRVATE: Škola nije za koncerta, a posebno ne takvog pjevača

U Banjoj Luci će se Dan državnosti Srbije obilježiti i u organizaciji SNSD-a, a na proslavi u dvorani jedne osnovne škole nastupit će pjevač koji otvoreno promovira četništvo Mirko Pajčin, poznat kao Baja Mali Knindža. Na plakatima stoji da se radi o ‘koncertu patriotskih pjesama i folklora‘ te da je slobodan ulaz omogućio Gradski odbor SNSD-a, a ta je vijest odjeknula i medijima u susjednoj Hrvatskoj.

Mnogi građani smatraju da takav nastup nije primjeren sali osnovne škole.

 - To nije muzika meni bliska i naročito mislim da nije bliska djeci koja su u osnovnoj školi, tako da ako su htjeli već to organizirati, trebali su napraviti anketu čisto da čuju što to djeca žele čuti, ispričao je jedan od građana Banje Luke.

 - Smatram da nije ni u redu niti je muzika za djecu, niti je Baja Mali Knindža neko ko bi remetio red u školi gdje se održavaju aktivnosti... Iako je to vikend ne znači da je škola slobodna za takve aktivnosti, kažu građani.

Čelnica Narodnog fronta Jelena Trivić oštro je reagirala. Njezinu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti:

- SRAMOTA!

Jedna riječ opisuje zajednički potez Gradskog odbora SNSD-a, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i rukovodstva OŠ Branko Radičević Banja Luka i zajedničku organizaciju koncerta, ni manje ni više nego Baja Malog Knindža.

Vlado Đajić je pokrovitelj. Je li direktor Siniša Rendić dao dozvolu? Jesu li ovo odobrili ministarstvo i ministrica Željka Stojičić ili se po pravilu prave da šute o stvarima koje su u njihovoj nadležnosti?

Organiziranjem koncerta u sali osnovnih škola pokazuje koliko je palo nisko obrazovanje u Republici Srpskoj i koliko je svima od navedenih stalo do naše djece.

Sve je podložno namještanju rejtinga režima, a školovanje je posljednja rupa na muzičkom instrumentu.

Bolje da su umjesto koncerta sagradili ogradu oko škole, a ne da se iskrivljene armaturne ploče prave isto.

Prvo su okaljali ime velikog srpskog pjesnika Njegoša tako što su pjevaču upitnih umjetničkih vrijednosti poklonili orden s njegovim imenom, a sada kaljaju ime velikog Branka Radičevića organiziranjem ovakvog koncerta u školi koja nosi njegovo ime.

Svako ima pravo održati koncert, ali niko nema pravo na koncerte u školskim dvoranama koje koriste djeca.

Krajnje je vrijeme da se uvede minimalno dostojanstvo u sve odluke vladajućih i živote svih nas, napisala je Trivić na Facebooku.

Povezani članci