Politika

S PJESMOM DO POBJEDE: Olovka je najjače oružje Pokreta za državu, Vuković i ekipa raširenih ruku dočekani u Šeheru

Sevdalninka u banjalučkom naselju Šeher otvorila je tribinu Pokreta Pokreta za državu na koju se odazvao veliki broj mještana. Kao što kaže interpretatorka Samka Seferović - s pjesmom se pobjeđuje, jer samo hrabri pjevaju i kada im je teško.

Aleksandar Vuković, nosilac liste Pokreta za državu sa Mirsadom Delnezirević i Edinom Osmančevićem oduševili su građane svojim stavovima o ideji odbrane multikulturalnosti I cjelovitosti BiH.

- Mi branimo cijelu BiH na pola njene teritorije. Meni bi bilo drago da je RS interes srpskog naroda pa da se takmičimo u dobrom. Na žalost RS je samo d.o.o, RS je privatno preduzeće. Do sada smo birali između dva zla a sada imamo svoj Pokret za državu. I da budem iskren mi hoćemo u vlast. Hoćemo premijera, jer ako može URA u Crnoj Gori s tri posto, onda možemo I mi sa duplo više podrške, poručio je Vuković.

Prema njegovim riječima veliku bol, i poziciji i tzv. opoziciji u RS-u predstavljaju njihove vlastite ankete i trenutna snaga Pokreta za Državu! Ušlo se u posljednju nedjelju pred izbore i Vuković je pozvao sve Bosance i Hercegovce da izađu na glasanje i da sa olovkom taj njihov bol učine još većim i nepodnošljivijim!

- Njima smeta naša snaga I naše jedinstvo. Da se razumijemo, smeta I mnogima iz sarajevske politike, jer mnogo je onih koji decenijama žive dobro ubjeđujući nas da ne možemo zajedno. Mi smo dokaz da možemo, poručio je Vuković.

Zajedno s Edinom Osmančevićem dotakli su se I ljudi u inostranstvu potencirajući da su oni potencijalna promjena.

- Ja sam napustio posao da budem dio ove priče. Moj lični uspjeh je u drugom planu, važno je da osvojimo dovoljno mandata da budemo faktor koji će odlučivati o vlasti I kako bi mogli konkretno pomagati ljudima, istakao je Osmančević.

Vuković je podsjetio da u inostranstvu ima 500.000 birača koji bi da izađu na izbore bili promjena, oni bi svojim glasom promjenili vlast. Ovako svaki glas je važan da se dođe do cilja, a to je prvi korak da Pokret za državu dobije novu snagu.

- Naš kandidat za člana Predsjedništva BiH je Vojin Mijatović. Ovo je prvi put da u RS-u imamo Bosanca i Hercegovca kao kandodata iz RS-a. Naša pobjeda će biti da brojem glasova legitimišemo Mijatovića kao novu snagu koja će strancima pokazati da postoji potencijal za stvarnu promjenu. Kao nikada do sada, sami odlučujemo o svojoj sudbini! Oktobar je biti ili ne biti! Samo je do nas! istakao je Vuković.

Povezani članci