Politika

PROMJENE U BANJALUČKOM SDP-u: Grbić novi predsjednik, Mijatović vjeruje u snagu stranke

U sali NSRS  danas je izabrano novo rukovodstvo Gradake organizacije SDP BiH Banja Luka. Jednoglasnom odlukom 78 delegata izborne konferencije za novog predsjednika izabran je narodni poslanik Saša Grbić.

Tim povodom oglasio se i Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH.

- Sada sam potpuno uvjeren da smo već spremni za lokalne izbore u oktobru 2024, godine, te da je banjalučki SDP izrastao u ozbiljnu i jaku političku organizaciju. Ovo je moj gradski odbor, moja baza. Ii dalje ću biti uz vas u punom kapacitetu kao potpredsednik partije, ali sam danas siguran da možete sami dalje i bez moje pomoći. Beskrajno sam sretan danas, što sam deo ekipe koju vode ovi sjajni ljudi!!!, poručio je Mijatović.

Interesantno je da u novom rukovodstvu banjalučke organizacije SDP-a nema ranijeg predsjednika Aleksandra Vukovića koji je nosio teret prethodnih općih izbora i koji je privukao pažnju bh javnosti porukama da se radi o pravom Bosancu.

- Bila mi je velika čast biti predsjednik Gradske organizacije SDP BiH Banja Luka. Danas je tu odgovornu funkciju preuzeo moj veliki prijatelj, partijski drug i saborac Saša Grbić. Čestitam novom predsjedniku i novom rukovodstvu Gradske organizacije SDP BiH Banja Luka!- istakao je Vuković.

U odboru su: Gajić Andrea, Jovanović Srđan, Kesić Kos Danijela, Predojević Radomir, Opardija Anes, Šukalo Boris, Miletić Lejla, Grbić Petar, Milanović Kristijan, Starčević Ana, Matinjanin Ismet, Todorović Mladen, Voučko Biljana-

Izabran je i nadzorni odbor u sastavu: Berić Dalibor, Halilović Sead, Gojić Živana.

 

Povezani članci