Politika

PORUKA KONAKOVIĆU: Nema Sebije, Bakira, Semira, Fadila...

Zatupnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Predstavničkom domu Parlamenta entiteta F BiH Haris Silajdžić oštro je zamjerio lideru Naroda i Pravde Elmedinu Konakoviću na šutnji. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Zastupnici HDZ-a kao jedan su kritikovali izgrađen spomenik heroju Mehmedu Alagiću, naravno da njima prvi među NiP-ovcima ne smije odgovoriti, a s druge strane redovno upućuje kritike našoj ulemi, tada je hrabar i odvažan!

Imao bi Prehrabri i Prepopošteni mnogo argumenata za navesti u odgovoru, a jedan je da je Alagić oslobađao i terirorije sa većinskim narodom kojeg ti delegati predstavljaju. Mogao bi i reći da Alagić nije optužen, da je i formalno nevin čovjek. Ali ne. Teške riječi i prijetnje čuva za ulemu i heroje odbrane.

Sa Dodikom u dogovoru, koji je NiP-ov željeni partner u vlasti, proizvode krize na principu "ti k'o napadaj Bošnjake, a ja ću ih braniti".

 Sveli ste državui njene poluge na Facebook objave, delegacije stranih država primate u poluelitnim restoranima, a institucije koristite za press-ove gdje branite članove narkokartela.

Idalje odzvanjaju riječi prvog među NiP-ovcima kako se kune da neće biti zapošljavanja "sinova funkcionera", a danas svjedočimo uhljebljivanju i očeva i sinova, a Bogami i tendera.

Ušutio se i oko KCUS-a koji već godinu dana nema direktora, ušutio se i u vezi (ne)rada Vlade FBiH, nema Fadila, nema Sebije, nema ni Semira Efendića da ti smeta. Radi.

Vaše licemjerstvo je jedino u čemu ste dosljedni. Građani zaslužuju jasne i principijelne stavove, a ne politiku koja mijenja mišljenje po potrebi. 

Svakom NiP-ovcu od srca preporučujem da se preispita, sve ovo će proći, ali bit će pitani koga su podržavali!", napisao je Silajdžić.