Politika

POLITIČKI POTRES U BRČKOM: Pljušte smjene, "veliko pojačanje" izbačeno iz stranke

Stranka za Bosnu i Hercegovinu saopćila je kako daje punu podršku Zijadu Nišiću, sadašnjem gradonačelniku Brčko distrikta BiH, te ni na koji način ne podržava pokušaj pet zastupnika SDA i dva dosadašnja člana SBiH da Abdulaha Iljazovića kandidiraju za gradonačelnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Iz Stranke za BiH navode da zbog djelovanja protivno Statutu SBiH, kao i djelovanja mimo saglasnosti organa Stranke iz članstva isključuju Iljazovića i Bahriju Ribića.

- Stranka za BiH je uz gradonačelnika Nišića, kako je to bilo i na samom početku njegovog preuzimanja mandata na poziciju prvog čovjeka Brčko distrikta BiH. Na rad gradonačelnika Nišića iznesene su primjedbe, ali mi smo vidjeli njegove rezultate rada i uvjereni smo u njegovu posvećenost da vodi Brčko distrikt BiH na zadovoljstvo svih građana.

Podsjetimo, Iljazović je iz Naroda i pravde u februaru ove godine prešao u Stranku za BiH.

Dolazak Iljazovića predstavljen je kao važno pojačenje, a predsjednik te partije Semir Efendić kazao je da se očekuje dalji rast stranke.

Za Iljazovića su tada kazali da je zastupnik od 2020. godine, da je jedan od najaktivnijih te da je posebno popularan među mlađom generacijom distrikta.

 

 

Povezani članci