Politika

OŠTRE PORUKE TROJKI IZ TK: Vlada je stabilna, ne bježi se iz partizana

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i predsjedavajući kantonalne Skupštine Žarko Vujović oglasli su se nakon novih najava o mogućoj smjeni Vlade TK. Prema njihovim tvrdnjama, većina je stabilna, a Trojka treba da se brine za svoje članstvo.

Nakon najave Huseina Tokića iz Socijaldemokrata BiH da slijedi smjena Vlade TK, premijer Halilagić je poručio "neka prenoći".

- Prenoćilo …U zdravlju i dobrom raspoloženju na sjednici Kluba usaglasili naredne korake i aktivnosti Skupštine i Vlade TK, - poručio je dan poslije toga.

Znatno oštriji od njega bio je Vujović sa tvrdnjom da se 1945. godine nije išlo u četnike, već su ovi dolazili u partizane. Tokićev istup vidi kao pokušaj novoizabranog predsjednika stranke koja nigdje nije u vlasti da mobilizira članstvo.

Većinu u Skupštini TK čini 20 poslanika i prema Vujovićem tvrdnjama - stabilna je.

- Da bi došlo do promjene vlasti mora četiri - pet poslanika iz ove većine promijeniti stranu, istakao je Vujović.

S obzirom da, prema njegovom mišljenju, stranke Trojke polako gube pozicije, to je nerealno očekivati. Prema njegovom mišljenju, priča o smjeni Vlade TK se pokreće da bi se skrenula pažnja sa promjena koje su krenule u ZDK, ali i prelazaka Trojkinih zastupnika u Parlamentu FBiH.

 

 

 

Povezani članci