Politika

OSTAVKE ODMAH: Bombe kašikare ruše Vladu KS

"U jednom od najsigurnijih gradova Evrope, a može biti i svijeta (čitaj Sarajevo), samo u jednoj noći radila je kašikara bomba i desila se paljevina auta. Na ovo upozoravaju iz Stranke ua BiH i pozivaju na ostavke.

Premijer (M)Uk ovo jutro u svom medijskom nastupu je dobio moć govora i puno toga je izrekao, ali suštinu je opet zanemario. 

Samo da ne puca, to je deviza Premijera, ali sada stvarno ne puca, jer sada se koriste kašikare bombe", stoji u saopćenju Kantonalnog vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Sarajevo. 

Iz ove partije podsjećaju da je samo dan nakon bombaške noći upućena je prijava protiv komesara MUP-a KS sa zahtjevom za pokretanje disciplinskog postupka. Dokazi su dati uz prijavu.

 Kantonalno vijeće Stranke za BiH Sarajevo opet upućuje poziv politički najodgovornijim osobama u KS da zbog dramatično narušene sigurnosne situacije podnesu ostavke.

"Neprimjerena objašnjenja Premijera (M)Uka koja prezentuje javnosti, uz uobičajeno pravdanje o statistici, dovode sve građane KS u situaciju da osjećaj nesigurnosti zamijene osjećajem statističke sigurnosti.

Kada bombe krenu da se bacaju po sarajevskim mahalama nema tog Premijera koji statistikom može vratiti osjećaj sigurnosti građanima. Posljednji snimci jurnjave u centru grada i objave na društvenim mrežama su dokaz koliko ovi drznici drže do odgovornih i statistike. Svi bombaši i trkači se osjećaju slobodno da rade to što rade, a građanima ostaju komična obrazloženja o "jednom od najsigurnijih gradova u Evropi", koje im daje premijer (M)Uk. 

Možda je pak vrli premijer mislio na sigurnost delikvenata i kriminalaca, a ne na sigurnost djece, mladih i svih ostalih građana u Kantonu Sarajevo".

Povezani članci