Politika

OPET BLOKADA ENTITETSKE LINIJE: Dodikove pristalice izlaze na nove lokacije

Na području Republike Srpske danas – petak, 8. 9. – ponovo će biti održan skup pod nazivom “Granica postoji”. Ovog puta pristalice Milorada Dodika će entitetsku liniju blokirati na dvije lokacije. Čini se da zbog slabog odziva prošli put u SNSD-u sada biraju manje razvijene sredine.

Miklorad Dodik ipak ne odustaje. Njegovu poruku da će RS proglasiti otcjepljenje ako Schmidt nametne zakon o Državnoj imovini ne treba shvatati olako. To daje za pravo onima koji tvrde da su masovni izlasci na entitetsku liniju test.

S obzirom da se u Istočnom Sarajevu, pa i Doboju pokazalo kako je teško mobilisati ljude među kojima mnogi svoju egzistenciju ostvaruju u F BiH sada se okreće sredinama gdje je laše manipulisati građanima.

Jedna od njih je Vlčasenica. To je grad u kojem je načelnik čovjek protiv kojeg se vodi sudski postupak zbog sumje da je ratni zločinac.

Pristalice Dodika na entitetsku liniju izlaze i u Krajini, u mjestu Oštre Luke blizu Sanskog Mosta. Krajina vjerovatno nije slučajno izabrana zbog temperamenta tamošnjih Bošnjaka. Organizatori se vjerovatno nadaju inciodentu, ali Krajišnici jesu eksplozivni, ali su i mudri, pa na ovu provokaciju ne bi trebali nasjesti.

Riječ je o skupu koji za cilj ima pružanje podrške predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku i direktoru Službenog glasnika RS Milošu Lukiću zbog podignutih optužnica u Tužilaštvu BiH.

Povezani članci