Politika

OBRAČUN U BIHAĆU: POMAK i Tigar dijele Osmorku

Nije se još ni slegla prašina oko sastanka u SDP-u zbog odnosa u Osmorki na terenu je čini se nastavljeno sa mimoilaženjima u stavovima.U vremenu kada predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić tvrdi da je nervoza u SDP-u uzrokovana unutrašnjim problemima i da nije imao pozive iz SDA njegova stranka u Bihaću daje podršku SDA ovom kandidatu za načelnika.

Hamdija Abdić Tigar dobio je podršku lokalne S BiH u utrci za gradonačelnika Bihaća. Ovo je obznanio Elvis Šehić član Glavnog odbora S BiH i potpredsjednik gradske organizacije ove stranke.  Iz SDA su se zahvalili na podršci.

- Gradska organizacija Stranke za BiH Bihać je kao ozbiljna politička stranka koja djeluje u Gradskom vijeću Bihać razmatrala programe svih ponuđenih kandidata i odlučila da podrži Hamdiju Abdića sa kojim će potpisati sporazum o razumijevanju koji se tiče saradnje sa budućim gradonačelnikom na osnovnim principima i prema programskoj orijentaciji Stranke za BiH – naveli su iz SDA.

SDP ima svog kandidata, koji nije dobio ni podršku NIP-a. Oni su se opredijelili za POMAK-ovog kandidata. Razlog tome je potpisani sporazum NIP-a, Naše stranke i POMAK-a koji SDP još nije prihvatio iako bi ta grupacija imala najviše poslanika u Skupštini USK i bila važan faktor u formiranju većine.

Na društvenim mrežama i u medijima pojavila se informacija koju je podijelio bivši SDP -ovac Hamdija Lipovača.U toj objavi je prozvao Kemala Štrkljevića iz Kulen Vakufa da radi za "svoga" kandidata koji nije iz SDP-a već je nezavisan.

Naime na slici je Adnan Habibija, kandidat za gradonačelnika, u posjeti MZ Kulen Vakuf u potrazi za glasovima.Predsjednik SDP Kulen Vakuf je, na slici i sveprisutni Kemal Štrkljević koji se ubi da pozove sve da glasaju, PAZI SAD, za “moga”Amarilda Mulića, a opet predsjednik SDP-a! Zašto? Cik cak, cik  cak… pa kako, pa šta sad, napisao je Lipovača.

Ljudski.ba je tražio komentar od Štrkljevića.

- Ja Vas molim da ne pišete gluposti jer ću tužiti za klevetu, bio je njegov odgovor.

Prije sastanka u SDP-u potpredsjednik ove stranke Vojin Mijatović je prozvao NES i S BiH za nekorektnost uz najavu da će se u USK vidjeti kako se formira većina. Iako iz obje stranke smatraju da se u SDP nemaju razloga ljutiti očigledno je da bar u USK za sada Osmorka ne djeluje čak ni kao Trojka.

Povezani članci