Politika

NIP SE VRAĆA NA FABRIČKE POSTAVKE: Alagić ne žali za preletačima, loše procjene Konakovića i Čampare

Predsjednik goraždanskog NIP-a Nezim Alagić oglasio se nakon odluke troje članova da napuste ovu stranku. Njihovim odlaskom NIP je ostao bez dva gradska vijećnika, ali u stranci čini se ne žale pubo.

- Tačno je da su troje članova Naroda i pravde poslali zahtjev za isključenje nakon što je prethodno otpočeta procedura njihovih smjena u stranačkim organima. Te njihove ostavke su samo formalni čin koji potvrđuje objektivnu činjenicu njihovog apsolutnog djelovanja mimo stranačkih odluka i politika u periodu nakon isključenja Nijaza Musića iz stranke. Faktički i moralni gubitnici izbora su napustili i napuštaju Narod i pravdu u Goraždu.⚜️Mi se vraćamo na fabričke postavke, popravljamo greške, širimo bazu i donosimo promjene, naveo je Ačagić.

Kako došli, tako i otišli, u najkraćem bi se moglo opisati članstvo u NIP-u gradskih vijećnika Arnela Vranja i Dževada Agovića. Oni su naveli da stranku napuštaju jer im smeta vaninstitucionalno djelovanje, samostalno donošenje odluka, kršenje principa političkih programa proklamiranih prije i tokom predizborne kampanje…”

Nije tajna da je riječ o ljudima bliskim kantonalnom zastupniku Nijazu Musiću koji se također nakon izbora razišao s NIP-om u koji je došao iz SDA. Na njegovom dolasku insistirali su predsjenik NIP-a Elmedin Konaković i ministar uniutrašnjih poslova Aljoša Čampara. Poslije izbora Musiću je zamjereno jer je bio ključna figura za podršku ulaska u Dom naroda F BiH bivše SDA premijerke Aide Obuće.

Interesantno je da su dva gradska vijećnika ljudi koji su prevarili birače. Bili su na listi DF-a gdje ih je ugurala bivša predsjednica KO ove stranke Edita Velić koja je kao i oni završila u NIP-u

Stranku je napustila i bivša ministrica unutrašnjih poslova BPK Goražde Nirzama Rišljanin koju su iz NIP-a predstavljali kao veliku mladu nadu. Posebno je bilo upečatljivo njeno gostovanje kodd Senada Hadžifejzovića. U to vrijeme ministar unutrašnjih poslova bio je Nijaz Musić.

Iako su im se preletači obili o glavu iz goraždanskog NIP-a tvrde:

- Narod i pravda u Goraždu je značajan politički faktor. Kako na gradskom tako i na Kantonalnom nivou pravimo kompromise za dobrobit društva. I dalje smo pokretačka snaga pozitivnih procesa u Gradu i Kantonu na Drini, napisao je Alagić.

Povezani članci