Politika

NIP IZGUBIO GRADONAČELNIKA: SDA do izbora postavila svog čovjeka

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović prihvatio je mandat poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, tako da je pozicija gradonačelnika ostala upražnjena. Gradsko vijeće Srebrenika danas je izabralo novog gradonačelnika koji će biti vršilac dužnosti do prijevremenih izbora. 

Umjesto Omerovića koji je bio kadar NiP-a, novi gradonačelnik, barem do izbora, je Nermin Tursić iz SDA. Tursić je izabran tajnim glasanjem vijećnika u Gradskom vijeću. Za njegov izbor bilo je 15 vijećnika, osam protiv i dva suzdržana, piše Balans.co.ba.

„Pun sam zadovoljstva, zahvalan sam vijećnicima Gradskog vijeća Srebrenik koji su ukazali meni povjerenje i dodijelili mi tu veliku funkciju i veliku obavezu“ – kazao je novoizabvrani gradonačelnik Srebrenika Nermin Tursić.

On je dodao da će u periodu do izbora raditi u korist građana Srebrenika te da će u poboljšanje uslova života u ovom gradu uključiti širu društvenu zajednicu.

„Ja ću učiniti sve da se niti jedan građanin Srebrenika ne osjeća zapostavljeno. Uključiti ću širu društvenu zajednicu u izradu ključnih dokumenata poput plana budžeta i plana izgradnje infrastrukture. U sve će biti uključeni i privrednici našeg grada“ . zaključio je Tursić.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Srebrenika trebali bi biti održani u januaru naredne godine.

Povezani članci