Politika

NACIONALIZAM KANDIDATA ZA NAČELNIKA: Neka Bošnjaka, ali ekipa mudžahedini ne smije biti dio vlasti

Srđan Rankić, kandidat Narodnog fronta za načelnika Opštine Bratunac, na sinoćnjem predizbornom skupu održao je veoma zapaljiv govor u kojem je direktno prozvao zastupnika SDA u NSRS Ramiza Salkića, nekadašnje potpredsjednika Skupštine opštine Bratunac Vehida Dedića, te Ćazima Jusupovića koji je Dedića naslijedio na poziciji potpredsjednika Skupštine opštine Bratunac.

Juspović je, podsjećamo, preminuo u maju ove godine od posljedica moždanog udara. 

U svom govoru Rankić je, između ostalog, Dedića nazvao "mudžahedinom koji je javno rekao da bi klao srpsku djecu". Za Jusupovića je rekao da je u pitanju jedan od komandanata Armije RBiH "koji je na Božić klao i palio po Kravici".

  Ramiza Salkića okarakterisao je kao "prvog negatora Republike Srpske".

- Čovjek koji nas naziva genocidnim narodom. Je li to potrebno Bratuncu? Vrijeme je da smijenimo ovu nakaradnu vlast. Nemam ja ništa protiv Bošnjaka, naših komšija. Negator RS Ramiz Salkić i njegova ekipa muhadžedina nema šta da traži u lokalnoj vlasti u Bratuncu, rekao je Rankić.

Na ovaj zapaljivi govor reagovao je i sam Salkić koji je kazao da će zauvijek ostati u Bratuncu.

- U svojoj vjeri na svojoj zemlji! Ponosno podignute glave i čista obraza hodimo našim gradom i našom domovinom Bosnom i Hercegovinom. Mi smo bili, sad smo tu i ostajemo zauvijek u Bratuncu. Mi se nismo nakon oružanog progona vratili da bi otišli, mi smo se vratili da bi nastavili živjeti na ognjištima naših predaka. U nama je strah umro i zbog toga se uzalud trude oni koji misle da će nas uplašiti. Mi smo bili i ostajemo izbor naroda, jer smo iznikli iz naroda!, napisao je Salkić.

Povezani članci