Politika

NAČELNIKU PREKIPILO: Vijećnici samo traže lične i prijateljske interese, za građane niko ne brine

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Bratunac odbornici su prihvatili inicijativu skupštinske većine i tajnim glasanjem opozvali predsjednika ovog parlamenta Radislava Jovanovića iz Pokreta za Bratunac.

Smijenjeni predsjednik SO nije prisustvovao današnjoj sjednici na kojoj je, tajnim glasanjem, na tu dužnost izabran Jovo Čelanovića kojem je ovo treći put da obavlja tu dužnost, i to samo u ovom mandatu bratunačkog parlamenta.

Sekretar opštinske Skupštine Ivana Milanović istakla je da je ovo već šesta promjena skupštinskog predsjednika u ovom sazivu,za dosadašnje tri godine mandata.

Novoizabrani predsjednik Čelanović je, nakon preuzimanja dužnosti, dao pauzu radi dogovora o nastavku rada sjednice, ali nakon pauze odbornici skupštinske većine nisu se pojavili u sali i nije bilo uslova da se nastavi rad.

Inače, na dnevnom redu SO Bratunac trebalo se naći razmatranje i usvajanje rebalansa budžeta za ovu godinu, ali zbog opstrukcije većine odbornika, koji su napustili sjednicu, ta tačka nije ni razmatrana.

Nakon navedenih događaja reagovao je načelnik opštine Bratunac, Lazar Prodanović koji je osudio ponašanje i odnos odbornika skupštinske većine prema odborničkim obavezama, navodeći da se “kaje što se kandidovao za dužnost načelnika opštine”.

Prodanović je, između ostalog, rekao da se odbornici bave samo mešetarenjem, uslovljavanjem i zadovoljavanjem ličnih ili prijateljskih interesa, te da, prema njegovim riječima, opstruišu sve inicijative od opšteg interesa za lokalnu zajednicu i njene građane.

Dodao je da će neusvajanje rebalansa budžeta dovesti do blokade rada Opštinske uprave i nemogućnosti izvršavanja finansijskih obaveza.

– Svakodnevno mi odbornici dolaze sa zahtjevima za rješavanjem nekih ličnih, prijateljskih ili stranačkih interesa, a od preuzimanja ove dužnosti nijedan nije došao da razgovaramo o nekoj inicijativi, ideji i potrebi od opšteg interesa za građane ove sredina, što je žalosno. Takav odnos dovodi do besperspektivnosti i zbog toga je konstantno prisutan trend odseljavanja iz Bratunca – rekao je Prodanović.

 Istakao je da se to posebno odnosi na mlade i stručne ljude koji ne mogu da dobiju šansu zbog, kako je rekao, nepotizma, ličnog i stranačkog mešetarenja odbornika i njihovog okruženja.

Povezani članci