Politika

MIJATOVIĆEVA PORUKA "PATRIOTAMA": SDP preuzima odgovornost, sukobe mijenjamo saradnjom

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović prekino je višednevnu šutnju. nakon sastanka Osmorke s a SNSD-om pohvalio je stranačkog predsjednika i poručio, idemo raditi.

SDP BIH bez dileme preuzima odgovornost za vođenje svih procesa u naredne četiri godine na svim nivoima u zemlji. Poprilično je jasno da pristup saradnje umjestoto sukoba počinje biti matrica funkcionisanja.

Najveće zasluge za činjenicu da smo dobili priliku da preuzmemo odgovornost nosi predsjednik SDP BiH Nermin  Nikšić koji je uspio da oko ideje saradnje spoji veliki broj političkih aktera u BiH.

U oba entiteta i na nivou države imamo priliku da promjenimo stanje. Ovoj zemlji su potrebne investicije, radna mjesta,  bolja atmosfera i vraćanje optimizma.

Galama koju ovih dana prave oni koji idu, ili ostaju u opoziciji je razumljiva, ali ni na koji način nas neće zaustaviti da pokušamo napraviti novi momentum u zemlji.

Nakon formiranja Vijeća ministara BiH, Vlade Republike Srpske i Vlade FBiH krećemo sa žestokim radom, nemamo mi više vremena za gubljenje.

Svi koji se busaju u “patriotska” prsa ovih dana ,sikiraju, ne sikiraju, svoj “patriotizam” su pokazali, sada imaju četiri godine ispred sebe i neka podrže iz opozicije sve bitne odluke za Bosnu i Hercegovinu na isti način kao što smo mi posljednjihi 8 godina.

Idemo raditi!!!

Povezani članci