Politika

MIJATOVIĆ SE POVLAČI: Drug iz SDP-a preuzima njegovu ulogu u Pokretu za državu

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović od danas ne vodi aktivnosti u Pokretu za državu ispred SDP-a. Objavio je ovo jutros na svom Facebook profilu, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Sinoć kasno je izabrana nova Vlada Republike Srpske u kojoj Pokret za državu učestvuje sa jednim ministrom.

Naš drug Sevlid Hurtić je imenovan za ministra trgivine i turizma i želim mu svu sreću u predstojećem mandatu.

Pokret je okupio skoro sve pro BiH političke stranke i uspio da u NSRS uđe sa 5 poslanika, u Vijeće naroda RS-a sa 6 delegata i jednim ministrom u Vladu Republike Srpske.

Sinoćnjim imenovanjem Vlade RS okončan je proces implementacije izbornih rezultata, a time i moja uloga u ovom procesu.

Od danas sve aktivnosti oko Pokreta u ime SDP BiH preuzima moj drug Saša Grbić član predsjedništva SDP BiH i šef poslaničkog kluba Pokreta za državu.

Želim se zahvaliti svima koji su radili sa nama, vrijeme je da Pokret nastavi sa implementacijom Sporazuma kroz dalju participaciju u vlasti kao i da se drži političkih ciljeva koje smo zacrtali.

Naravno uz sve spinove i turbulencije jasno je da zajednički nastup svih pro BiH političkih stranaka nema alternativu, ali da se svi moraju riješiti ekskluziviteta nad predstavljanjem. Pokret je zamišljen i mora ostati BiH reprezentacije, nikako samo bošnjacka, samo srpska ili samo hrvatska reprezentacija.

Živjela Bosna i Hercegovina zemlja dobrih i radnih ljudi, krenimo u neka bolja vremena.

Povezani članci