Politika

MIJATOVIĆ I DURAKOVIĆ ZADOVOLJNI: Grbić vraća SDP u NSRS, bitku za potpredsjednika RS odlučiće inostranstvo

Pokret za državu u RS-u je na putu da opravda očekivanje buduće nade za širenje multietičnosti u ovom entitetu. Potpredsjednik SDP -a Vojin Mijatović već je na FACE TV najavio povrtak njegove partije u NSRS i tri direktna mandata Pokreta za državu a da se borba za još jedan vodi u Gradiški i drugim dijelovima RS-a.. Neizvjesno je u utrci za potpredsjednika RS -a a u trenutku pisanja ovog izvještaja vodi Ćamil Duraković.

Ekskluzivno je Mijatović na FACE TV izjavio da u NSRS iz SDP-a sigurno ulazi Saša Grbić, a da postoji i realna mogućnosti da Pokret za državu osvoji direktni mandat u banjalučkoj izbornoj jedinici što bi značilo da bi i Aleksandar Vuković mogao biti narodnio poslanik.

Za SDP, ali i Pokret za državu jer će se time potvrditi njihovo multietničko opredjeljenje.

Potpredsjednik SDA Edoin Ramić kao nosilac projekta Pokret za državu očekuje da će planirano biti realizovano, da će Pokret nakon glasova iz inostranstva povećati broj mandata, da će imati potpredsjednika RS.a i da imaju solidan rezultat Vojina Mijatovića.

Važna je i poruka Mijatovića da je u Vukosavlju ostvario drugi rezuiltat u borbi za Predsjedništvo BiH, Ispred je bio Mirko Šarović, što na najbolji način demantuje one koji su tvrdili da je on bio igrač Milorada Dodika. Direktno u programu Mijatović je obavijestio Jusufa Arifagića čija Koalicija za državu nije htjela zajednički nastup sa ujedinjenim probosanskim snagama da je izgubio utrku za potpredsjednika RS-a. 

Borbu za pobjednika vode Ćamil Duraković kao nezavisni kandidat i Senad Bratić kandidat Pokreta za državu. Prema informacijama koje ima Ljudski.ba vodi Duraković.

Još je rano govoriti o pobjedniku, ali prema informacijama koje dobijam s terena trenutno vodim. Ipak presudni za pobjednika biće glasovi iz odsustva i putem pošte. Ako je suditi prema reakcijama koje su stizale do mene imam razloga da se nadam uspjehu, istakao je Duraković.

Povezani članci