Politika

MIJATOVIĆ DOŠAO NA SVOJE: Čitava priča i galama ogolila je mnoge stvari, ne odustajem od svog stava

Nakon što je predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara donijela odluku o imenovanju Vlade Federacije BiH, a odluka će ujutro biti dostavljena potpredsjednicima na potvrđivanje, oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

- Ovo je zvanična odluka organa SDP BiH da uz predsjednika Nikšića koji će voditi Vladu FBiH, Vedran Lakić, Almin Hopovac, Nerin Dizdar i ja budemo ministri SDP BiH u novoj Vladi FBiH.

Ovo je sada i zvanična odluka predsjednice FBiH Lidije Bradare te očekujem i saglasnost potpredsjednika Stojanovića i Lende, te potvrdu i Parlamenta FBiH.

Čitava priča oko rokade pozicija i galame oko prve informacije da ću biti prijedlog za ministra unutrašnjih poslova je nažalost ogolila mnoge stvari, ali to me nikako nije ponukalo da odustanem od mog stava da je BiH od Jadrana do Drine, od Save do Une.

U prethodnim Vladama FBiH ministri koji žive u entitetu Republika Srpska su bili Edin Ramić, Desnica Radivojević, Adil Osmanović, tako da ni moje imenovanje nije ništa novo, čak smatram da je ova praksa pokazatelj cjelovitosti Bosne i Hercegovine.

Proces promjena je počeo pobedom Denisa Bećirovića, formiranjem novog Savjeta Ministara BiH i okončaće se izborom nove Vlade FBiH.

Nakon toga slijedi nam puno posla i rješavanje nagomilanih problema građana.

Nikakvog sukoba nema u SDP-u BiH, postoje različita mišljenja o mnogim stvarima, ali ono što je najbitnije na kraju govorimo jednim glasom.

Jak SDP BiH je jaka Bosna i Hercegovina, hvala predsjedniku Nikšiću i svim drugaricama i drugovima na ukazanom povjerenju.

Živjela jedinstvena i cjelovita Bosna i Hercegovina, poručio je Mijatović.

Podsjetimo, Mijatović neće biti ministar policije FBiH, nego će voditi ministarstvo poduzetništva i obrta.

Povezani članci