Politika

KREĆE RUSKA MISIJA NSRS: Stevandić i društvo guraju prst u oko Zapadu

Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, sa predsjednikom Nenadom Stevandićem (US), otputovala je u Moskvu, na poziv Valentine Matvijenko, predsjednice Savjeta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije.

Kako je saopšteno iz Stevandićevog kabineta planirani su sastanci sa Matvijenkovom, koji će se održati u utorak, 21. februara, a zatim istog dana i sa prvim zamjenikom predsjednika Кomiteta Državne Dume za bezbjednost i borbu protiv korupcije, koordinatorom poslaničke grupe za odnose sa skuštinama Republike Slovenije i balkanskih zemalja Mihajilom Jevgenjevičem Staršinovim. 

Delegacija NSRS će posjetiti i Državni istorijsko-kulturni muzej rezervata „Moskovski Кemlj“.

U delegaciji Narodne skupštine, pored predsjednika, čine i poslanici Igor Žunić (SNSD), Darko Banjac (NPS) i Dragomir Vasić (SDS).

U programu posjete nije saopšteno da li će delegacija NSRS prisustvovati ruskoj skupštini gdje će, kako je najavljeno iz Moskve, sutra ruski predsjednik Vladimir Putin iznijeti ocjenu aktuelnog stanja sa "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini.

Obraćanje Putina u Saveznoj skupštini Ruske federacije biće tri dana prije godišnjice početka ruskog napada na Ukrajinu, 

Povezani članci