Politika

HELEZ NASIKIRAO DODIKA: Kafanske uvrede kao odgovor iz RS-a

Predsjednika SNSD Milorada Dodika i njegove bliske saradnike pogodila je tvrdnja ministra odbrane BiH Zukana Heleza da Dodik sprema bijeg iz BiH. Tom prilikom Helez se pozvao na podatke sigurnosnih agencija. Reakcija iz RS-a nije izostala.

Očekivano reagovao je sam Dodik.On je rekao da je “Helez obični šalabajzer”.

– Možda on nešto kreira, možda je čuo tamo iz njegove kafane gdje često odsjeda, možda je konobarica nešto dojavila, otkud znam – rekao je Dodik.

Dodao je da Helez pokušava nametnuti BiH koju on želi vidjeti, BiH u kojoj on vodi međunarodne poslove, a nema na to pravo.

Izjavu Heleza komentarisao je i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Kaže da je dobio 'informacije' da Helez 'lupa gluposti'.

"Imao sam razgovor sa sigurnosnim strukturama, koji su me upoznali s informacijom da mininista odbrane gospodin Helez lupa gluposti. Naime, rekli su mi da ono što je izjavio je čista glupost koja proizilazi iz njegove glave. Dodik, predsjednik RS-aniti hoće, niti ima namjeru, da napusti RS", naveo je Nešić.

Za Dodika sve je to još jedan dokaz da je Helez u dogovoru sa strancima.

– On ima neke skrivene aranžmane kakve smo mogli sinoć čuti s britanskim ministrom obrane. To je protuzakonito i protuustavno. A nitko se nije zapitao kako neki ministar mimo nadležnosti i svoje dužnosti pregovara tajno i da zaključuje tajne sporazume za koje nije imao suglasnost Predsjedništva BiH, niti je o tome obavijestio Predsjedništvo – rekao je Dodik

 

Povezani članci