Politika

HDZ KRITIKUJE ISAKA: Ovo što radi nije njegov posao

Iz Kluba HDZ-a u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH saopšteno je da se od federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka očekuje da se bavi pitanjima iz svoje nadležnosti, a ne politizacijom izjava zvaničnika Republike Srpske.

- Јavnost i institucije u FBiH očekuju da se Isak bavi poslovima pripadajućih nadležnosti i povede računa o stanju bezbjednosti u FBiH, umjesto čestih politizovanja izjava zvaničnika Republike Srpske i najnovijih pokušaja oduzimanja ustavnih nadležnosti kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova - navodi se u saopštenju.

Iz Kluba HDZ-a BiH ističu da je to potvrdio i Isakov skandalozan istup pred poslanicima Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koji je uslijedio nakon akcije Agencije za istrage i zaštitu BiH i MUP-a Kantona Sarajevo izvedene uz podršku FBI, DEA i Evropola, a u kojoj je zbog organizovanog kriminala i povezanosti sa narko kartelima uhapšeno više od 20 osoba, među kojima i v.d. direktora Federalne uprave policije Vahidin Munjić i prvi čovjek specijalne policije Mustafa Selmanović.

- Umjesto preuzimanja odgovornosti, Isak se odlučio da pričom u centralizaciji MUP-a i oduzimanju ustavnih nadležnosti federalnim jedinicama, skrenuti pažnju sa hapšenja prvog čovjeka Federalne uprave policije, te niza istaknutih policijskih čelnika u FBiH, uz nastavljanje prakse otimanja Hrvatima pozicije direktora FUP-a - navodi se u saopštenju.

Ukazuju da zbog takvog trošenja dragocjenog vremena i energije na politizaciju, izostaje posvećenost istragama u nizu slučajeva ozbiljnog narušavanja stanja bezbjednosti u FBiH na koje nema reakcije Isaka kao ministra.

- Otimanje pozicija u federalnom MUP-u Hrvatima i ignorisanje bezbjednosnih izazova u FBiH je neprihvatljivo, posebno u ovom vremenu - upozorili su iz Kluba HDZ-a.

Povezani članci