Politika

HADŽIKADIĆ NIJE ZA 100 KM: Građani vrijede više od 2 KM mjesečno, uzmite im stoju i kaznite ih

Umjesto strateškim i programskim rješenjima, Vlada Federacije BiH se bavi isključivo populizmom. I to vrlo jeftinim.Danas Vlada Federacije BiH raspravlja o mjeri "100 KM", kojom bi jednokratno pomogla najranjivije socijalne kategorije i na taj način im "pomogla" u borbi sa visokim cijenama.

Drugim riječima, riječ je o jeftinom populizmu i očajničkom pokušaju kupovine glasova.Prije svega, Vlada Federacije BiH bi morala donositi strateške mjere, poput većeg stimuliranja domaćih proizvođača i održavanjem stabilnosti cijena, intenzivnijim inspekcijskim nadzorom nad poskupljenjima, stvaranjem robnih rezervi itd.Jednokratnih 100 KM, u suštini, nikom ne može pomoći.

P. S. Dragi sugrađani, potencijalni korisnici jednokratne pomoći. Konzumirajte pravo koje vam država omogućava, ali ne dozvolite da vam sa 100 KM oduzmu vaše dostojanstvo i kupe vaše povjerenje.100 KM za 4 godine vladavine je nepodnošljivo niska cijena, koja godišnje iznosi 25 KM. Mjesečno - 2 KM.Vi vrijedite mnogo više.Uzmite 100 KM i kaznimo ih zajedno u 10. mjesecu.