Politika

GRAD KOJI UMIRE: Obećanja potonula u Drinu, odlaze i višečlane porodice

Višegrad je svakoj dosadašnjoj političkoj partiji i vlasti bio primaljiv mamac da na njemu, zbog bogastva prirodnih rijetkosti, istorijskih i kulturnih znamenitosti i po tome što je uvijek u žiži javnosti stekne popularnost i održi se što duže na opštinskom tronu.

Doskorašnji direktor Turističke organizacije Višegrad Marko Božić kaže da je vlast obećela izgradnju autobuske stanice, a  nema joj ni temelja.

"Mi smo jedini grad u okruženju koji nema bazen u koji je prethodna  SDS vlast bila uložila oko milion maraka , ali projekat nije nastavljen i tu je sagrađeno dječije igralište", kaže Božić.

Građani postavljaju pitanje vlasti gdje je za osam godina potrošeno oko sto miliona konvertibilnih marka i šta je od tih sredstava urađeno podsjećajući da poslije projekta kompleksa Andrićgrada ništa ozbiljnije nije započeto da se pravi.

U strankama opozicije, kao i u SDS,  su vrlo kritični i na ono što je urađeno ali i što je obećano a ostalo je mrtvo slovo na papiru.  

"Vlast SNSD je zadužila opštinu za narednih deset godina a  ni jedan kapitalni projekat nije realizovan. Prekinut je i projekat izgradnje vodovodne mreže u Prleovu a prvi put poslije rata građani Višegrada prošle zime nisu imali centralno grijanje. Iz opštine je zabilježen egzodus građana, sele se i četvoročlane porodice", kaže predsjednik lokalnog SDS Petar Mikavica.

Kompleks Andrićgrada, koji je istina ukras grada na Drini, preživljava teške dane od kako je pod upravom Olimpijskog centra Jahorina koji je obećao izgradnju, kako je rečeno, najmodernijeg akva parka u Evropi, otvaranje fakluteta za turizam i završetak hotela.

Od obećanog zasad nema ništa.