Politika

GOTOV JE: Dodik je na koljenima, ono što slijedi biće još bolnije

Dodik je bez garda - ne zato što je krenuo na sve ili ništa, već što nema snage da digne ruke u gard, napisao je Vasković 

Predsjednik RS-a Milorad dodik sve teže se nosi sa posljedicama američkih sankcija koje su nametnute njemu, članovima njegove porodice, kao i firmama i osobama koje su mu bliske. Dodikovu trenutnu poziciju opisao je i novinar Slobodan Vasković, koji je Dodika uporedio sa nokautiranim bokserom.

- Milorad Dodik nikako da se oporavi od posljednjih sankcija SAD-a kojima su firme koje kontroliše njegova porodica dospjele na “crnu listu”.

Dodikovo ponašanje je daleko izvan granica normalnog, a pogoršava se iz dana u dan.

 Od svih silnih razdruživanja i otcjepljenja uspio je jedino da se razdruži sa zdravim razumom i otcijepi od racionalnog, duboko tonući u toksično blato iz kojeg mu nema povratka.

Tablete ne vrijede, nesanica nikom dobro nije donijela, izlivi bijesa pogotovo…

Dodik, nemoćan i potučen čeka sljedeći udarac. Čekaju i svi drugi. Ukoliko uslijedi, a uslijediće, opet kao “crne liste”, krenuće sklanjanje od Dodika; I to javno. On će to da gleda “sa poda”; Čekajući da ga neko iznese iz ringa. 

Nema on više čime da drži čak ni pohlepne poslušnike oko sebe. Uz sve to, ide preteška finansijska situacija: Vlada RS možda uspije skupiti novac za dvije sljedeće plate; Trebaće im mnogo sreće za to.  Za penzije će se već nekako snaći, a nakon toga - ravna crta. 

Dodika još uvijek nekako trpe u SNSD-u, ali njegovog nasljednika na čelu stranke Igora Dodika nikako. Iako pokušava da organizuje susrete sa Gradskim i Opštinskim odborima SNSD-a širom RS, odziv je nikakav. Članovi sekte jednostavno ne žele Igora Dodika na čelu stranke.

Pisao sam o tome već, a svakim danom se sve to potvrđuje.

 Za Milorada Dodika nema dobre vijesti. Dodik je bez garda - ne zato što je krenuo na sve ili ništa, već što nema snage da digne ruke u gard. 

Valjda će se neko sjetiti da baci bijeli peškir. I završi ovo mučenje, napisao je Vasković u svom blogu.

Povezani članci