Politika

FEJZIĆ SE POVUKAO: Politički profitirao, sad može bez Memorijalnog centra

Hamdija Fejzić se povukao sa pozicije predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari. Podsjetimo, Hamdija Fejzić je jedini kandidat za načelnika Srebrenice ispred probosanskih stranaka na predstojećim lokalnim izborima.

Također njega je nedavno direktor MC Srebrenica Emir Suljagić optužio da mu je narušio sigurnost i pozvao da se smijeni sa funkcije predsjednik Upravnog odbora.

"Nedavno sam primio ozbiljne prijetnje od strane predsjednika Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica. Ove prijetnje sam odmah prijavio nadležnim agencijama, kako bi se preduzele odgovarajuće pravne mjere i osigurala zaštita Memorijalnog centra, mog tima i moja. Također sam obavijestio Upravni odbor o ovom incidentu.

 Jutros su o ovome objavljeni članci u nekoliko medija. Želim da naglasim da očekujem da predsjedavajući Upravnog odbora, gospodin Fejzić, bude uklonjen sa svog položaja. Niko od mene, niti od nas, ne može očekivati da radimo u okruženju u kojem su psovke i prijetnje normalizovane.

Memorijalni centar Srebrenica je nacionalna institucija prvog reda i ne može biti u rukama primitivaca. Naša misija je očuvanje sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i radimo u skladu sa zakonima i pravilima koja nas vode.

Očekujem od nadležnih institucija da sprovedu temeljnu istragu i preduzmu odgovarajuće korake kako bi se osigurala bezbjednost svih zaposlenih i zaštitila naša misija. U ovim teškim trenucima, važno je da svi ostanemo posvećeni pravdi i istini", naveo je tada Suljagić.

Povezani članci