Politika

DURATOVIĆ DIREKTNO U METU: Preko leđa nas iz RS-a i na štetu povratnika žele se dokopati pozicija u vlasti

Predstavnik Pokreta za državu Mirsad Duratović sa svog Facebook profila uputio je oštru kritiku svima koji dovode u pitanje postupke pripadnika ove koalicije.

Kako je rekao u objavi, "kvazipolitičari, analitičari, umišljeni veliki novinari, a ponajviše opozicija iz RS-a optužuje poslanike Pokreta za državu za izdaju države".

"Optužuju nas za vlastitu listu kandidata za Dom naroda i pokušaje da budemo dio izvršne vlasti u RS-u. Da li slučajno ili zlonamjerno u pokušajima da se opet preko leđa nas iz RS-a i na štetu svih povratnika dokopaju učešća i pozicija u državnoj vlasti zaboravljaju na potpisani Sporazum 'probosanske desetorke' u RS-u", napisao je Duratović, inače bivši prijedorski logoraš.

Podsjetimo, Duratović je nedavno izjavio kako bi radije išao s Dodikom u "blokiranje države" nego sa SDS-om u rov, misleći na političare koji baštine politiku ratnih zločinaca Radovana Karadžića, Biljane Plavšić, Momčila Krajišnika, i ostalih lidera SDS-a čija je politika Duratovića i hiljade drugih logoraša i odvela u logore smrti iz kojih se mnogi nisu vratili.

Povezani članci