Politika

DRAMATIČNI APEL MIJATOVIĆA: Bitkom za lični mandat se gubi država, ne treba mu podrška generala i vjerskih vođa jer samo su građani važniji

Potpredsjednik SDP -a Vojin Mijatović ne može više da ćuti. Osuo je paljbu po svim politikama, pa i onim građanskim jer smatra da se država ne brani samo borbom za lični mandat. Ono što ga najviše boli je da su izgleda zaboravili da u ovoj zemlji rastu djeca, jer za njih na listama nema mjesta. U nastavku cijelo obraćanje Mijatovića građanima BiH.

Danim ćutim i posmatram borbu i jednih i drugih za “dobrobit građana i države”

Tek kad se izmaknete sa strane posmatratete sve u kompletu vidite sav cirkus političke scene.

Sve mobilisano i živi i mrtvi, i popovi i hodže, i mama i tate, i botovi i “intelektualci”, i generali,  pešadijadija, fuj bolan, pa imate li svi zajedno malo stida?

Nacionalisti po starom brane nas jedne od drugih, ovi moji “građanski” malo bi da budu drugačiji, ali ipak da budu ko nacionalisti, sve u svemu odsudna bitka do posljednjeg čovjeka za još jedan njihov mandat.

Srpski ”lideri” optužuju jedni druge ko je s Bakirom u koaliciji, a svi oni s Bakirom u koaliciji već 27 godina samo su se smjenjivali na mjestu koalicionog partnera SDA u zavisnosti kako su imali naklonost međunarodne zajednice od mandata do mandata.

Bošnjački “lideri” u ratu oko odnosa sa reisom i “posvećenosti” Srebrenici kao da bošnjački narod nema ništa drugo sem toga, kao da su vjersko pleme, a ne jedan od najstarijih evropskih naroda!

27 godina građanska opcija nije uspjela da izgradi građansko društvo mimo Marijin dvora i Baščaršije pa sad kriv i Šmit i svi po redu.Na listama stranaka i partija 80% isti ljudi ko da nam se deca ne rađaju i ne rastu posljednjih 27 godina.

Da zaključim cirkus je isti, iste su i tačke i cirkusanti, samo se bojim da nismo svjesni da bi nakon ovog cirkuskog nastupa mogli ostati bez države.

Ne treba mi podrška ni generala, ni vjerskih vođa ni ostalih “velikih”, izlazim pred građane sam sa samo jednom misijom, odbraniti državu i stvoriti društvo jednakih i normalnih, to je jedina garancija života i opstanka, sve drugo je samo borba za još jedan lični mandat!

Povezani članci