Politika

DODIK IZAZIVA SCHMIDTA: Spreman odgovor ako se nametne Zakon o imovini

U Laktašima je otvoren dječiji vrtić Pčelica vrijednosti milijun i 200.000 KM. Otvaranju je nazočio predsjednik RS Milorad Dodik. Zbog svega što je kako kaže uradio za Laktaše, Dodik je najavio da će ponovo na izborima glasati za njega. Komentirao je i doneseni memorandum Udruženja pravnika kojima se kako piše oštro osuđuje kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma, a kako kaže Dodik u pitanju je kaotična situacija trenutno u BiH pravno gledano.

Ukoliko visoki predstavnik nametne Zakon o imovini, Dodik kaže kako će istu noć donijeti odluku o neovisnosti.

“Vrijeme je za suštinsku raspravu. Mi ne želimo BIH onakva kakva je sada niti kakvom je vidi Sarajevo, mi želimo BIH po Ustavu”, poručio je Dodik.

Na pitanje je li bio jedini uz članicu Predsjedništva BiH Željku Cvijanović koja je dobila poziv da nazoči kongresu stranke turskog predsjednika, rekao je da ne zna.

“Ne znam, vidio sam nižerangirane predstavnike stranaka, vidio sam Selakovića koji je došao u ime SNS, nisam se ni pitao tko je pozvan tko nije pozvan, hvala mu što je odvojio pola sata da nas primi da porazgovaramamo. Neće kako kaže iznositi toga što mu je točno rekao predsjednik Turske na sastanku, ali može reći da su zadovoljni razgovorom”.

Povezani članci