Politika

DEFTER HEFTE PAO NA IZBORIMA: Ajanović i Alispahić neće odustati od borbe za istinu

Poikušaj Mirnesa Ajanovića da BOSS vrati na političku scenu BiH i Federacije nije uspio. Nije pomoglo ni uključivanje Fatmira Alispahića čiji Defter hefte ima puno pratiulaca na društvenim mrežama. Nakon neuspjeha poslali su poruku građanima koju prenosimo u cijelosti.

Budući da je na stranici Defter hefte vođena predizborna kampanja BOSS Bosanske stranke dužni smo da vas obavijestimo da su građani izbornom voljom odlučili da Mirnes Ajanović neće biti njihov zastupnik u Paralamentu BiH, niti Fatmir Alispahić u Parlamentu Federacije BiH.Taj izbor je konačan. Rezultat koji ne prelazi dva posto minoran je, priznali su Alispahić i Ajanović.

Istakli su kako dijele razočarenje sa oko 15.000 svojih glasača.glasača. Uz zahvalnost na povjerenju izrazili su i strah od "korumpirane tišine koja će pratiti opaku budućnost".

- A u toj budućnosti nećete imati Mirnesa i Fatmira u Parlamentima, da se bez rezerve, od srca, bore za vašu sigurnost i vaša prava. Tamo ćete imati desetine glava koje za četiri godine ne progovore ni jednu riječ.Željeli smo da našu borbu za sigurnost i prava građana ojačamo u Parlamentu. Građani to nisu podržali. Poštena ponuda. Poštena odbijenica.Šta dalje?Mirnes i Fatmir imaju svoje poslove. Svoje porodice. Bili su spremni sve što je prvo da stave da bude drugo, kako bi pokazali kako se brane građanski interesi. Na kraju, stotine videa, stotine tekstova, od prije godinu-dvije, koje nemaju veze sa kampanjom, dokaz su i svjedok ove poštene ponude.  Šta dalje?Ništa, brate. Vi sebi – s njima. Mi sebi – s vama. Ne možemo vas ostaviti! Imamo mi jedan feler: Nama srce nije u grudima, nama je srce u glavi, poručili su izborni gubitnici.

Povezani članci