Politika

CRNA LISTA NE POMAŽE: RS želi do konačne pobjede preko Geodetske uprave

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Dragan Stanković očekuje da će se Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti ponovo naći u skupštinskoj proceduri nakon korekcije i dodatnog usaglašavanja.

Stanković je podsjetio da je Vlada RS-a povukla sa dnevnog reda posljednje sjednice Narodne skupštine RS-a Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, a da je RUGIPP obradio taj akt.

- Ovaj prijedlog zakona je povučen kako bi se neke stvari korigovale i dodatno usaglasile na različitim nivoima vlasti. Očekujem da će se taj zakon ponovo naći u skupštinskim klupama - rekao je Stanković u Banjaluci.

On je naveo da je paradoksalna situacija što je na crnoj listi Sjedinjenih Država, jer samo radi svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske.

- Neko vas stavi na crnu listu, tamo objavi, ne dobijete nikad ništa napismeno, nemate mogućnost žalbe. Јedno šturo obavještenje da ja narušavam ili podrivam svojim izjavama Dejtonski mirovni sporazum, što je naravno netačno - rekao je Stanković.

On je dodao da je to zastrašivanje koje neće pokolebati predstavnike Republike Srpske da štite njenu imovinu.

- Očekujem na kraju da izađemo kao pobjednici, to jest da imovina Republike Srpske ostane u vlasništvu Republike Srpske -  rekao je Stanković.

Povezani članci