Politika

BURA U SARAJEVU: Na protestu Komšić, Mehmedović, Šošić, Cikotić

Savez udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine, sa drugim boračkim udruženjima, nastalim u vremenima pred agresiju na međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu u sklopu svojih planskih aktivnost organizuje “Skup patriota i građana BiH”.

Protest je zakazan za 24. aprila 2023. godine u 12:00 sati u multimedijalnoj sali JU Fond Memorijala KS (ul. Širokac br. 1), na kojem će se govoriti o budućnosti Bosne i Hercegovine kroz prizmu aktuelne, političko-sigurnosne situacije, odnosno o budućnosti Bosne i Hercegovine u aktuelnom historijsko-političkom kontekstu.

Najavljeni učesnici skupa: Željko Komšić, član Predsjedništva BiH Šemsudin Mehmedović, član Parlamenta BiH, Selmo Cikotić, bivši ministar sigurnosti BiH, Senadin Lavić, redovni profesor FPN Sarajevo, Milan Dunović, član Parlamenta BiH i Bojan Šošić, član Asocijacije krug 99.

Savez udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine poziva sve patriote, građane Bosne i Hercegovine i sve one koji BiH smatraju svojom domovinom da se odazovu ovom pozivu kako bi svojim prisustvom poslali snažnu poruku protivnicima međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine, “da patrioti i građanI BiH čvrsto i jedinstveno stoje na njenom braniku i da neće dozvoliti ostvarenje bilo kakvih ciljeva iz 90-th”, navodi se u Fonda memorijala KS.

 

Povezani članci