Politika

BRUKA U BANJALUCI: Vulin kandidat za najviše priznanje grada

Predsjednik Socijalističke partije Srpske /SPS/ Goran Selak izjavio je da je ova stranka uputila prijedlog za dodjelu Ključa grada ili Zlatnog grba Banjaluke Aleksandru Vulinu, doskorašnjem direktoru Bezbednosno-informativne agencije Srbije, jer je, kako je naveo, pružio izuzetan doprinos razvoju odnosa Banjaluke i Beograda, integraciji srpskog naroda i promovisanju ideje zajedničke budućnosti.

 

"Banjaluka mora da cijeni takve ljude, koji su principijelni i koji nesebično odolijevaju pritiscima. Zato je naš prijedlog za Ključ grada ili Zlatni grb Banjaluke gospodin Aleksandar Vulin", naglasio je lider SPS-a.

Selak je kazao da je Vulin, koji je porijeklom sa Manjače, karijeru posvetio služenju svom narodu i odbrani njegovih interesa, saopšteno je iz SPS-a.

"Posebnu ljubav, odanost i privrženost iskazao je prema Republici Srpskoj. Ponosan na svoje korijene, generacijama koje dolaze primjer je predanosti i patriotizma", istakao je Selak.

On je kazao da je Vulin obavljao najznačajnije državne funkcije u Srbiji, bio je, između ostalog, ministar odbrane, ministar unutrašnjih poslova, šef BIA, a nedavno je imenovan i za senatora Republike Srpske.

Podsjetimo, Vulin je zagovornik projekta "srpski svet", a svojim višegodišnjim ratnohuškačnim istupima sije mržnju među narodima u Bosni i Hercegovini.

Povezani članci