Politika

BEGIĆ IDE DO KRAJA: Dvije apelacije Ustavnom sudu BiH

Državni parlamentarac i član Predsjedništva DF-a Zlatan Begić najavio je pokretanje dvije apalacije Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine.

 

-Danas smo uputili dvije apelacije Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine zbog kršenja prava i diskriminacije na etničkoj osnovi delegata i kandidata iz reda tzv. “Ostalih” (zasnovano na odlukama g-dina Šmita) u postupku izbora predsjednika/potpredsjednika Federacije BiH.

Očekujemo od Ustavnog suda BiH da zaštiti naša prava kao ljudskih bića i građana ove zemlje u hitnom postupku, kako to propisuje Ustav i Pravila Ustavnog suda kada je riječ o izbornim pravima. Ako to ne bude slučaj, sljedeća stanica je Evropski sud u Strazburu.

Kako smo i obećali, pečat će biti udaren na diskriminatorske odluke g-dina Šmita. Sudski pečat.Mi želimo samo ono što je u svim drugim demokratskim zemljama normalno - vladavinu prava, zabranu diskriminacije, demokratiju, normalnu zemlju. Pozivamo i druge, koji su trenutno prezauzeti sirovom borbom za vlast i fotelje, skupljanjem potpisa i sluđivanjem javnosti da se ostave trivijalnih stvari koje nemaju nikakvu strategijsku vrijednost i da nam se pridruže. Kroz vladavinu prava gradi se država.Mi nećemo povijati kičmu pred bilo kim za mrvu vlasti.Samo narodu polažemo račune, poručio je Begić.

Opis fotografije nije dostupan.

Opis fotografije nije dostupan.

Povezani članci