Politika

BANJALUKA SE BUDI: Jovanović ima jasan plan, SDP se vraća

- Osjećam odličnu energiju večeras, poručio je na početku obraćanja Srđan Jovanović, SDP-ov kandidat ga gradsku Skupštinu Banjaluke i šef izbornog štaba SDP-a Banjaluka.

- Najbolje stvari u životu se ne mogu vidjeti ili dodirnuti! Moraju se ovako osjetiti, srcem!

- I MI SVI VEČERAS, RADIMO NAJBOLJE STVARI!

- I na ovom pravom, SDP putu, ne putujemo da pobjegnemo od života i od naše Banja Luke! PUTUJEMO DA ŽIVOT NE POBJEGNE OD NAS!

- Niko od nas možda ne može činiti neke velike stvari. Ali, ako činimo male stvari za naš grad, onda smo svi mi, zajednički učinili veliku stvar! To je prirodna fizički rezonancija

- Naš život neće postati bolji slučajno! Postaće bolji samo sa promjenom!

- Da, naravno, promjena je bolna, a i rast koji dolazi sa tim, isto je, bolan! ALI, NIŠTA NIJE TAKO BOLNO KAO OSTATI ZAGLAVLJEN u politici izgovora " ne talasaj, samo nek nije gore, dobro je da se ne puca......."

- Uspostavljeni kontinuitet naše gradske organizacije nam daje korijene, ali mi svi ovdje, kao tim i NOVA ENERGIJA našeg grada, možemo donijeti nove vrijednosti i postaviti ljestvicu na mnogo viši nivo.


- Energija je neuništiva, može samo promjeniti oblik
- I nećemo ovu svoju sjajnu, novu energiju usmjeriti na borbu protiv nečeg starog, već na izgradnju NOVOG!

- I ponosan sam večeras što sam dio tima koji ima svoj apsolutno novi stav! A, poznato je da je jedno od najvećih čovjekovih otkrića da samo primjenom svog stava može očekivati bolju budućnost.

- Mi smo generacija koja nažalost ne može graditi svoju budućnost na snazi prošlosti! I to moramo promijeniti, te ostaviti budućim naraštajima bar taj temelj!

- I pozivam sve ovdje prisutne i sve građane naše Banja Luke da budemo i arhitekte i urbanisti.
- I da sve što radimo prvo gledamo na grad i ljude, te da izbjegavamo ono što je sada prisutno, a to je samo prepoznatljivost tog autora.
- Mislim da autor mora biti manje važan od onoga što radi za svoj grad.

- Mi i naša Banja Luka smo jedno biće, jer ona nama nije samo unutrašnji doživljaj, niti spoljni događaj.

- I želim modernu Banja Luku, ali ne kroz negaciju svega današnjeg ili jučerašnjeg.
- Moderno je dakle, sve što je novo i primljeno kao bolje od staroga.

- Banja Luka je danas zatvoren grad u svakom smislu, od kulture pa do privrede.
- Nabrajanje svih uzroka te izolacije i stagniranja u ovom momentu nema smisla, a i trajalo bi.
- I svi mi prečesto gledamo u ta samo zatvorena vrata, pa i ne vidimo ona koja su se otvorila za nas!

- JA SAM SPREMAN DA IH OTVORIM, ZAJEDNO SA VAMA, poručio je.

-Kao član SDP-a, čvrsto vjerujem da smo na pravom putu. Bez obzira na to ko smo ili čime se bavimo, važno je da osjećamo da je vrijeme za promjenu i da damo svoj maksimum za ono u šta vjerujemo. Ja vjerujem da svako od nas može poboljšati svoj život, ali da je za to neophodno suočiti se sa promjenama – jer jedino promjena donosi napredak.Banjaluku vidim kao grad kreativnih industrija, snažnog IT sektora, s povoljnim poslovnim ambijentom, gdje mladi vide svoju budućnost, a stariji se osjećaju sigurno. Da bismo to postigli, moramo zajedno napraviti korak ka promjeni i prestati pristajati na osrednjost.Kao odbornik u Skupštini grada, zalažem se za konkretne, promišljene projekte koji vode ka kontinuiranom rastu i razvoju Banjaluke. Ne interesuju me prazne priče – fokusiran sam samo na konkretne korake koji će poboljšati život svih nas. Cilj mi je stvoriti zdravu i jaku Banjaluku, s dobrom poslovnom klimom i firmama novog doba.Spreman sam za promjene, zajedno sa svima vam, poručio je Jovanović.

SDP BiH ima jasan plan, povratak u Skupštinu grada nakon 23 godine.

Povezani članci