Politika

ANDAN PODIGAO BURU: Helez i Isak na meti, tvrdi da je teroristički napad usmjeren protiv Srba

Teroristički napad u Bosanskoj Krupi u kome je ubijen policajac Ozren Maran - ciljano je usmjeren na Srbe, izjavio je bivši direktor Policije Republike Srpske Dragomir Andan.

-Sarajevski političari, javnim nastupima prema Srbima i Srpskoj, podstrekavaju mlade da prisupe aktima koji su se desili u Bosanskoj Krupi. Sama njihova retorika daje mogućnost da pojedine militantne organizacije u Federaciji mogu nesmetano da sprovode svoje programe, kaže Andan.

Notorni Andan ponovio je Dodikovu mantru rekavši da Republika Srpska na svojim prostorima nema takvih grupacija niti su Srbi ikada pripadali terorističkim organizacijama i pokretima.

-Ovdje se postavlja niz pitanja. Dječak, čiji je stric pripadnik vehabijskog pokreta - da li je znao da je ovaj policajac Srbin. To se ciljano išlo ka Srbima. Vi ste imali teroristički akt i u Zvorniku. Opet je poginuo Srbin. Da li se ovi, koji stalno prave nered, na čelu sa Helezom i Isakom, da li se pitaju svojim govorima govore mladima da na taj način svoju aktivnost usmjeravaju prema građanima i institucijama BiH, kazao je Andan.

-Ponosan sam na ono što radi MUP Republike Srpske i to je najstabilnija institucija u BiH, rekao je Andan.