Politika

ALARM IZ PARLAMENTA F BIH: DF proziva vlast, Vukoja nije važniji od reformskih zakona

Klub zastupnika DF-a u Predstavničkog domu Parlamenta FBiH danas je održao press konferenciju povodom otkazivanja sjednice Predstavničkog doma.

Iz DF-a poručuju kako je razlog za otkazivanje sjednice odustvo parlamentarne većine te da je to znak da se Parlament u blokadi.

Mahir Mešalić, šef Kluba DF-a u Predstavničkom domu, izjavio je da je sjednica otkazana jer nije bilo dovoljno ruku za izbor Marina Vukoje na mjesto sudije u Ustavnom sudu BiH.

- Pravi razlog otkazivanja je izbor Marina Vukoje, ali sjednica zbog toga nije trebala biti odgođena jer imamo reformske zakone koji su na programu i koji bi imali jednoglasnu podršku, rekao je Mešalić.

Istakao je kako DF želi tražiti hitnu sjednicu, ali da za to nemaju dovoljan broj ruku. Brojne su teme zbog kojih žele sazvati sjednicu poput poplava u Krajini i spornih izjava federalne ministrice Sanje Vlaisavljević.

DF-ova zastupnica Alma Kratina ističe da za sedam mjeseci rada Parlamenta FBiH nije donesen nijedan zakon.

- Ovo čemu svjedočimo u junu mjesecu, da je zakazana tek prva sjednica bez ijednog donesenog zakona, potvrda je da su skoncentrisani samo na uzimanje vlasti i pozicija... Mi danas svjedočimo neviđenoj bahatosti i licemjerju. poručila je Kratina.

 

Povezani članci