Politika

A GDJE SU KRAJIŠNICI: PoMAK kritikovao Vladu F BiH

Pokret za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) dao je bezuvjetnu podršku novoj Vladi Federacije BiH prilikom njenog imenovanja, korektno i bez bilo kakvih kadrovskih ucjena kakve su u tom momentu bile na sceni, stavivši u prvi plan interese Krajine i strateške projekte iza čije realizacije su predstavnici "Trojke" izrazili spremnost da će stati, saopćio je danas POMAK.

Ističu da su nakon imenovanja same Vlade, jučer su nastupila prva kadrovska imenovanja koja se odnose na imenovanja članova nadzornih odbora na određeno vrijeme u nekoliko najvažnijih federalnih preduzeća, poput JP Ceste FBiH, JP Elektroprivreda BiH i BH Telecom.

"Za članove nadzornih odbora tih institucija, uz još nekoliko drugih, imenovano je više od dvadeset osoba. Na spisku Vlade FBiH tom prilikom nije se našla niti jedna osoba iz Unsko-sanskog kantona, bez obzira na političku pripadnost.

Kao pokret koji je nastao upravo kao odgovor na neravnopravan položaj Krajine u odnosu na druge regije u BiH, naša dužnost je boriti se za ravnomjeran regionalni razvoj i jednaku zastupljenost Unsko-sanskog kantona sa svim drugim regijama unutar FBiH, u društvenom, ekonomskom i političkom smislu, te ćemo u skladu s tim i djelovati i nećemo podržavati kadrovska rješenja koja se nameću ad hoc, kontra tih principa". 

Povezani članci