Kultura

RAMPA ZA SERGEJA: Glumac rodom iz Mostara na sudu, kazna izrečena

 Na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu srbijanski glumac Sergej Trifunović u srijedu je osuđen na uvjetnu kaznu od dva mjeseca zatvora, uz rok kušnje od godinu dana, zbog vrijeđanja policije, a uz to mora platiti i 250 eura za troškove postupka

Ta je presuda postala pravomoćna s obzirom da se Sergej Trifunović odrekao žalbe. Tijekom sudskog postupka u sudnici je bila Trifunovićeva supruga te srpski konzul Stefan Ristić. Nakon današnjeg završenog suđenja vraćena mu je putovnica. Pred sudom ga je dočekao policajac s kojim je otišao u policijsku postaju kako bi se provjerilo je li u ovom trenutku zakonito u Hrvatskoj, prenosi Hina.

Trifunović je završio na sudu nakon što je u ponedjeljak navečer uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo i doveden u Split. Ispitan je u policijskoj postaji zbog toga što je na društvenim mrežama vrijeđao policiju.

Policija ga je u rujnu prošle godine uhitila nakon što se sa svojim psom kupao na plaži koja nije namijenjena kućnim ljubimcima. Prijavili su ga građani na što je policija reagirala. Nakon što je prekršajno prijavljen na svojoj je društvenoj mreži omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

Osim što je policiju optužio za reketarenje i ustvrdio da nose "crne uniforme po uzoru na Francetićeve" među ostalim je napisao: "Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu potjernicu".

Glasnogovornica Općinskog prekršajnog suda sutkinja Marina Ivančević je nakon suđenja medijima izjavila da je Trifunović proglašen krivim zbog dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Riječ je o omalovažavanju i vrijeđanju službene osobe te isticanju simbola na javnom mjestu kojima se remeti javni red i mir, konkretno objavama na društvenim mrežama. Osuđen je na 60 dana zatvora u koji neće ići ako u godinu dana ne ponovi nedjelo.

"Platio je troškove, presuda je pravomoćna jer se odrekao prava žalbe. Postupak je gotov", kratko je rekla glasnogovornica Ivančević.

Povezani članci