Kultura

NOVI SPOT RUŠI REKORDE: Bh. pjevač uz pratnju austrijske filharmonije ponovo ima hit

Nakon što je bh. pjevač Fadil Fazlija postao ambasador kulture Gornje Austrije. jer je njegova pjesma "Helikopter" postala svjetski poznata zbog činjenice da se prvo koristila u TikTok izazovima, javnosti je predstavljen spot koji promoviše Fazliju kao ambasadora.

 

Naime, u spotu koji je objavljen koncem prošlog mjeseca austrijska filharmonija svira pjesmu “Alle, Alle, Kultur".
 

Podsjećamo, austrijski Oberoesterreich opisao je razlog što je Fazlija postao ambasador kulture.

“Zadatak koji smo si postavili u superkulturnoj 2024. godini je da upoznamo ljude, posebno mlade, tamo gdje oni zaista jesu. A to su društvene mreže. Budući da su oni budućnost, zaslužuju našu punu pažnju. Iz tog razloga ne može biti bolje osobe za Gornju Austriju od Fazlije. Osoba koja kao niko drugi živi naše vrijednosti multikulturalizma, kosmopolitizma i različitosti i, unatoč svom uspjehu, ostao je sasvim normalan, prizeman Gornjoaustrijanac”, naveli su iz Oberoesterreich.

Na ovo je Fazlija odgovorio: „Kao i sa mojom muzikom, u Gornjoj Austriji ne postoje kulturne granice i zato sam zaista sretan što od sada mogu predstavljati svoj drugi dom.”

2024. bit će kulturna godina puna jedinstvenih iskustava. Cijela država je pozornica. Ali ko oblikuje kulturu zemlje koja je jednako bogata glazbenicima i obrtnicima, piscima i skladateljima, kao i glumcima i medijskim umjetnicima kao Gornja Austrija? Svi mi! Glasno.Stvarno.Povezivanje, navodi se u kratkom opisu novog spota.

Pjesmu je za kratko vrijeme na Youtubeu pogledalo više od 230.000 ljudi, a u nastavku pogledajte i zbog čega.