Kultura

MOSTARKA ČINI ČUDA: Nagrađivanoj modnoj kreatorici iz BiH stigao poziv iz Milana

Bosanskohercegovačka modna kreatorka Aida Mušinović nastavlja s uspjesima. Ova uspješna Mostarka pravi je borac, unatoč svim problemima u životu uspjela je ostvariti nevjerovatne rezultate, čemu svjedoči i poziv na Tjedan mode u Milano.

-Milanska nedjelja mode sve je bliže i još samo malo dana dijeli nas od ovoga velikog modnog događaja. Zadovoljstvo mi je i jako sam počašćena pozivnicom za sudjelovanje na ovako prestižnom svjetskom modnom dogadjaju, koja mi je stigla od Emerging Talents Milan koja je i ujedno pozivnica da postanem član te predivne platforme, Emerging Talents jedna je od najvećih i najinternacionalnijih modnih platformi u Milanu. Prvi poziv je bio prije dvije godine, koji nisam mogla tada prihvatiti i sudjelujem te godine, ali sam naravno bila oduševljena, i ostala sam u kontaktu sa agencijom Emerging Talents Milan i također sa tadašnjim agentom i modnim skautom Josipom Grabovac, naše dobro poznate osobe u BiH u svijetu mode. Josip Grabovac je modni novinar, jedna od čelnih osoba Emerging Talent platforme na koju idem u Milano, i koji su zajedno prepoznali jedinstvenost, unikatnost i kvalitetu mojih kreacija. Pozivnica mi je drugi put stigla prošle godine u devetom mjesecu, te smo potpisali ugovor u oktobru 2022. godine.

Moram da priznam bila sam jako počašćena, i na drugi poziv sam odlučila da svojim prisustvom i kreacijama izlažem na reviji koja će se održati u Palači Visconti 22.02. kao sadašnji i ujedno novi član Emerging Talents Milana, a sve u sklopu događaja svjetskih razmjera u centru mode u Milanu. Ovo je veliki uspjeh kako za mene tako i za naš grad Mostar, jer je ovo po prvi put u istoriji da je pozivnica na jedan ovako veliki događaj i prestižan event stigla nekome iz Mostara i Hercegovine. To me čini neizmjerno ponosnom. Prvenstveno želim da opravdam njihovu pozivnicu jer su prepoznali jedinstvenost mojih kreacija i potrudit ću se da u najljepšem izdanju prikažem svoju kolekciju i promoviram grad Mostar i Hercegovinu. Moja je želja odavno da se BiH posebno Hercegovina plasira visoko u kategoriji mode i van granica naše države, posebno u centru mode u Milanu.

EMERGING TALENTS MILAN FALL-WINTER 2023/2024 revije će se održavati u Milanu 22-25. Februara 2023 u Palači Visconti , a ja sam za ovu veliku reviju pripremila kolekciju od 10 haljina, posebnih i jedinstvenih,čije su skice vec odavno čekale da se realizuju. Izrada kolekcije za reviju je uspješno završena, a trenutno su haljine u finalnalnoj estetskoj izradi, i izgledati će u isto vrijeme koliko moderno i energično tako i romantične autentičnog stila. Kolekcijom haljina koju ću ponosno predstaviti u Milanu želim prenijeti poruku pozitivne energije i ljubavi i snage koju ima svaka žena i duša, a kako će sve izgledati pratite, poručila je Aida Mušinović.

Screenshot_2023-02-14_at_10-15-51_Aida_Musinovic_Design__Fashion_and_Clothing_Pages.png

Inače, Aida je nominirana za nagradu Woman of the Year 2017., a iste godine primila je nagradu "Woman of the Year 2017" u kategoriji mode.

Povezani članci